Vinnare 2012 – Sara May Kahl

saramaywin2011

Sara May Kahl var den första stipendiaten 2011. Hon är en snickare och byggnadsvårdare från Falun som bland annat har byggt om en gammal vedbod till sitt hem och gjort det så ekologiskt som det bara går- följ den processen via hennes blogg 36organicm2.
Hennes kurser och workshops (i bland annat fönsterenovering) och annat som hon gör kan ni följa via hennes Facebook-sida: facebook.com/saramaykahl

Kahl_Sara_May_468_160


Isabellestipendiet 2011:

Motiveringen löd:
”Vinnaren av det första Kvinnliga hantverkarstipendiet är inte bara en oerhört skicklig hantverkare. Hon har också bestämt sig för att bygga ekologiskt så gott det bara går, vilket hon bloggar flitigt om. Vinnaren fick inte bara själv överlägset flest nomineringar utan hade också den goda smaken att, i sann solidarisk anda, nominera inte mindre än ÅTTA andra duktiga kvinnliga hantverkare. Den första vinnaren av Kvinnliga hantverkarstipendiet är född, bor och verkar i rödfärgens förlovade stad − Falun. Vi säger grattis till: Sara May Kahl.”

Jury : Sofia Embrén/Rättviseförmedlingen, Jessica Löfström/Expandera Mera, Weronica Lundgren/Hornbach  och Isabelle McAllister.
Sponsorer: Hem&Villa, Expandera Mera och Hornbach.
Partner: Rättviseförmedlingen
Artwork: Åsa Hammarström