Om stipendiet

Isabellestipendiet riktar sig till kvinnor som arbetar inom byggbranschen − och vill utvecklas inom den. Med stipendiet vill vi uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare och lyfta de som redan är yrkesverksamma. Eftersom byggbranschen är starkt mansdominerad tror vi att kvinnliga förebilder kan leda till en mer jämlik bransch, som i sin tur höjer kompetensen och gynnar arbetsklimatet. Målet med stipendiet är också att medverka till diskussion om hur vi i framtiden vill att byggbranschen skulle kunna se ut.
Stipendiet är på 20 000 kronor och finansieras i samarbete med aktörer från näringslivet. Stipendiet instiftades 2011 av inredaren och programledaren Isabelle McAllister (känd från bland annat Maxat, Fixa Rummet, Äntligen hemma & Sommartorpet) och delas ut  i samarbete med Rättviseförmedlingen.
Allt överskott från Stipendiet går direkt till Rättviseförmedlingens verksamhet.

Isabellestipendiet 2016 – Isabelle McAllister from Dos Family on Vimeo.

 

isalogo

Mer om Isabelle McAllister

Isabelle McAllister är designer, inredare, föreläsare och författare. Hon är känd från bland annat tv-program som Fixa rummet, Äntligen hemma och Sommartorpet. Under de år som Isabelle har stått på byggen har hon själv upplevt hur svårt det kan vara att komma in i arbetslagen som kvinna och vilka exkluderande attityder som ofta präglar branschen. Därför startade hon Isabellestipendiet – för att hylla de kvinnor som redan är verksamma och inspirera de kvinnor som funderar på om byggbranschen är något för dem. Fler kvinnor skulle helt enkelt förbättra arbetsklimatet och på det sättet höja kompetensen.

Vill du anlita Isabelle som inredare, föreläsare, designer eller har andra idéer? Kontakta henne här. Kolla även in hennes blogg dosfamily.com

 

Mer om Rättviseförmedlingen
Rättviseförmedlingen är en digital folkrörelse som arbetar för en rättvis representation som speglar samhället som det ser ut. Med hjälp av efterlysningar och tips arbetar Rättviseförmedlingen konkret och konstruktivt för att stereotypa föreställningar om kön, ursprung och fysiska förutsättningar inte ska begränsa människors möjligheter och rättigheter att göra vad de vill och kan. Idag samarbetar över 135 000 personer på sociala medier att hjälpa projekt, företag och organisationer att hitta kompetens som hamnat i skymundan. Läs mer här.

 

<3 Johanna Broman & Julia Ohlström som projektleder Isabellestipendiet på ett fantastiskt sätt och skriver magiska texter!

<3 Åsa Hammarström som gör all artwork, diplom etc till stipendiaterna.

<3 Jonk Stenström/ Follow Me Darling som har byggt den här hemsidan

Sist men inte minst
Stort tack till  alla våra sponsorer och ni andra som engagerar sig i stipendiet och på det sättet hyllar allas lika värde!

 

 

Högupplösta Pressbilder:
Klicka på respektive namn för att ladda ner högupplösta pressbilder:

Mathilda Klinger Danielsson – Stipendiat  2018 porträttbilder

Mathilda Klinger Danielsson uppe på taken Fotograf: Björn Petrén

Loggor Isabellestipendiet  (jpg, vector tif samt blå bakgrund):

Isabelle McAllister – längst ner på denna länk

Emilie Sommar (fd. Lindeberg) – stipendiat 2012

Emmelie Renlund stipendiat 2014 på bygget  Fotograf: Malin Grönberg

Emmelie Renlund på prisutdelning samt med diplom

Julia Schaffer Flemk – Stipendiat 2015

Therese Marteleur – Stipendiat 2016 Högupplösta samt lågupplösta

Karolina Dahl – Stipendiat 2017